Στήριξε το Reporters United!

Από την ίδρυσή του το 2019 το Reporters United έθεσε υψηλούς στόχους και παράλληλα δεσμεύτηκε να μην πάρει χρήματα από το κράτος, τα κόμματα, τις τράπεζες ή τους εφοπλιστές, τα ιδρύματα των μεγάλων επιχειρηματικών οικογενειών, καθώς και από τα μεγάλα ιδρύματα του εσωτερικού και του εξωτερικού, ειδικά όταν αυτά παίζουν κυρίαρχο ρόλο στη δημόσια ζωή μιας χώρας. (Δείτε σχετικά το αναλυτικό FAQ μας.)

Θέτουμε επίσης το ζήτημα των ασυμβίβαστων των δημοσιογράφων (όσων εργάζονται παράλληλα σε ΜΜΕ και κρατικές θέσεις ή μεγάλες εταιρείες), ώστε η δημοσιογραφία μας να είναι πραγματικά ανεξάρτητη και να μην στηρίζεται ούτε εμμέσως από κακοβουλη χρηματοδότηση.

Σήμερα που βάλλονται όσοι δημοσιογράφοι επιμένουν στην έρευνα, την τεκμηρίωση και τις αποκαλύψεις υπέρ του δημοσίου συμφέροντος, στο Reporters United επιμένουμε πως βασική πηγή χρηματοδότησής μας πρέπει να είναι οι αναγνώστριες και οι αναγνώστες μας.

Ενισχύστε κι εσείς την προσπάθειά μας για μια δημοσιογραφία που επιμένει να στέκεται ανεξάρτητη απέναντι σε κρατικά και ιδιωτικά συμφέροντα.

Η έκκληση αυτή δεν γίνεται άνευ όρων. Συνοδεύεται από συγκεκριμένες δεσμεύσεις του Reporters United απέναντι στις αναγνώστριες και στους αναγνώστες του, και βέβαια απέναντι σε όσες και όσους επιλέξουν να το στηρίξουν οικονομικά. Δεσμεύσεις για καλή διαχείριση, διαφάνεια, έλεγχο και λογοδοσία. Για τήρηση των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας και τεκμηρίωσης, για διασφάλιση υγιών εργασιακών σχέσεων στο εσωτερικό του. Για συνεχή αλληλεπίδραση με τους υποστηρικτές του, οι οποίοι θα ενημερώνονται συστηματικά για την πορεία του εγχειρήματος, θα έχουν τη δυνατότητα να θέτουν ερωτήματα και να παίρνουν απαντήσεις.

Μπορείτε να δείτε τους οικονομικούς απολογισμούς του Reporters United για το 2020 εδώ, για το 2021 εδώ και για το 2022 εδώ.

Η δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων της ΑΜΚΕ είναι μονάχα το πρώτο βήμα. Το επόμενο διάστημα θα κάνουμε περισσότερα συγκεκριμένα βήματα για περισσότερη διαφάνεια.