Το Reporters United κάνει την παραγωγή σε ντοκιμαντέρ του Arte για τα ελληνοτουρκικά

Η συνεργασία του Reporters United με το κανάλι της γαλλογερμανικής δημόσιας τηλεόρασης.

17 Οκτωβρίου 2020
Το Reporters United κάνει την παραγωγή σε ντοκιμαντέρ του Arte για τα ελληνοτουρκικά
17 Οκτωβρίου 2020

Τον Σεπτέμβριο του 2020 το Reporters United ανέλαβε για λογαριασμό της γαλλογερμανικής δημόσιας τηλεόρασης Arte την οργάνωση παραγωγής και την πραγματοποίηση έρευνας πεδίου στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους διάρκειας 25 λεπτών. Το θέμα του ντοκιμαντέρ ήταν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο. Για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα στην Ελλάδα, την Τουρκία και τις Βρυξέλλες.

Από ελληνικής πλευράς η έρευνα και τα γυρίσματα έγιναν στην Αθήνα και την Κάλυμνο. Στο ντοκιμαντέρ φιλοξενήθηκαν συνεντεύξεις με τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Κωνσταντίνα Μπότσιου, και τον δήμαρχο Καλύμνου, Δημήτρη Διακομιχάλη.

Backstage φωτογραφία από τη συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη, στο Arte
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του Arte με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Κωνσταντίνα Μπότσιου
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του Arte με τον Δήμαρχο Καλύμνου, Δημήτρη Διακομιχάλη

Ακόμη, πραγματοποιήθηκε ρεπορτάζ στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Ιμίων με Καλύμνιους ψαράδες.

Το μίνι ντοκιμαντέρ υπέγραψε ο senior foreign correspondent του Arte Michael Unger. Την παραγωγή και την έρευνα έκαναν οι δημοσιογράφοι Αλεξία Τσαγκάρη, Θοδωρής Χονδρόγιαννος και Σταύρος Ιωαννίδης. Παρακολουθήστε σε αυτόν τον σύνδεσμο τη γαλλική εκδοχή της εκπομπής (διαθέσιμη διαδικτυακά μέχρι τις 15 Νοεμβρίου 2020).

Αφήστε μια απάντηση