Οι απαντήσεις των Δημητριάδη και Μπιθαρά

Στο πλαίσιο της έρευνάς μας για τις συναλλαγές του Γενικού Γραμματέα του πρωθυπουργού και την ενδεχόμενη εμπλοκή του στην υπόθεση των υποκλοπών απευθύναμε ερωτήσεις τόσο στον Γρηγόρη Δημητριάδη όσο και στον επιχειρηματία Γιώργο Μπιθαρά της B&F με τον οποίο συναλλάχθηκε ο κ. Δημητριάδης. Ακολουθούν αυτούσιες οι απαντήσεις τους.

3 Ιουνίου 2022
3 Ιουνίου 2022

Το ρεπορτάζ «Ο Μεγάλος Ανηψιός κι ο Μεγάλος Αδερφός» είναι διαθέσιμο εδώ.

Απάντηση Γρηγόρη Δημητριάδη στο Reporters United μέσω μέιλ στις 31 Μαΐου στις 19:41

Κύριε Χονδρόγιαννε,

σε απάντηση των ερωτημάτων που μου απευθύνατε με την ηλεκτρονική σας επιστολή, σας ενημερώνω ότι οι αναφερόμενες στο email σας επενδυτικές συναλλαγές μου είναι απολύτως σύννομες και δεν προσκρουούν σε κανένα απολύτως ασυμβίβαστο. Επιπλέον, κάθε συναλλακτική δική μου ενέργεια έλαβε χώρα με διαφάνεια και με όρους σύμφωνους με τις συνθήκες της αγοράς. Σε αυτή την απολύτως νόμιμη συναλλαγή, σταματάει και η δική μου συμμετοχή. Όσα λοιπά δαιδαλώδη και μυστηριώδη εκτίθενται στα ερωτήματά σας, αναφορικά δηλαδή με φυσικά και νομικά πρόσωπα τα οποία δεν συναλλάχθηκαν μαζί μου, τα αγνοώ παντελώς και για το λόγο αυτό αδυνατώ να εισφέρω κάτι περαιτέρω στην έρευνά σας. Σχετικά δε με την τροπολογία που μνημονεύετε, σας ενημερώνω ότι αποτελεί αντικείμενο εργασίας των αρμόδιων υπουργείων και νομοθέτημα που υπερψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, χωρίς την δική μου συμμετοχή. Δεν μπορεί να μην με προβληματίζει το γεγονός οτι τα ερωτήματά σας παραπέμπουν σε μια ευφάνταστη συρραφή ισχυρισμών, γεγονότων, φημών, σεναρίων και θεωριών με μοναδικό σκοπό να με συνδέσουν με καταστάσεις και πρόσωπα που δεν εχω καμία σχέση, τόσο ως άτομο όσο και ως κυβερνητικό στέλεχος. Σέβομαι όσο κανείς την δημοσιογραφική έρευνα, αρκεί και η ίδια να σέβεται τον εαυτό της ώστε να υπηρετεί την αλήθεια και να μην σπιλώνει ανθρώπους.

Γρηγόρης Δημητριάδης
Γενικός Γραμματέας Πρωθυπουργού

Απάντηση Γιώργου Μπιθαρά μέσω μέιλ στις 31 Μαΐου στις 23:02

Κύριοι,

τοσο ο καθενας από εμάς προσωπικα οσο και οι επιχειρήσεις στις οποιες συμμετεχουμε λειτουργουμε συμφωνως με τους κανονες της νομοθεσιας. Καμια δε παρανομη δραστηριότητα δεν μας βαρυνει ουτε και σχετιζομαστε καθ οιονδήποτε τροπο με παρακολουθησεις επικοινωνιων ή σχετικα συστηματα. Ολες οι συναλλαγες στις οποιες αναφερθηκατε στο υπο μορφης ανακρισης ερωτηματολογιο αφενος συνιστουν νομιμες και συνηθεις εμπορικες πραξεις, αφετερου δεν σχετιζονταν με συστημα υποκλοπων ή κατι σχετικο. Καθε προσπαθεια συνδεσης μας με νοσηρες σχεσεις και καταστασεις οπως αυτες που υπονοουνται απο τις ερωτησεις σας, μας θιγει και την αποκρουουμε πληρως. Δεν θα ανεχτουμε καμια αποπειρα συκοφαντησης μας και προσβολης της προσωπικοτητας μας καθως και της φημης των επιχειρησεων μας και οποιαδηποτε τετοια ενεργεια θα την αντιμετωπισουμε μεσω της δικαστικης οδου.
Με εκτίμηση,
Γέωργιος Μπιθαράς
Vice President B&F Group

Αφήστε μια απάντηση