Πρωτοβουλία για τη δημιουργία «Παρατηρητηρίου Δίκης Λιγνάδη»

Μια πρωτοβουλία του Reporters United, δημοσιογράφων, δικηγόρων και ακτιβιστών, με σκοπό τη συνεχή και ανεξάρτητη διαδικτυακή ενημέρωση για όλες τις πτυχές της δίκης Λιγνάδη.

24 Φεβρουαρίου 2022
24 Φεβρουαρίου 2022

To Reporters United, έχοντας επίγνωση της σπουδαιότητας του να καταγραφεί συστηματικά η δίκη με κατηγορούμενο τον Δημήτρη Λιγνάδη -στο πλαίσιο και του κοινωνικού περιβάλλοντος του #metoo-, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία για τη δημιουργία και τη λειτουργία του «Παρατηρητηρίου της δίκης Λιγνάδη» (Lignadis Trial Watch).

Η πρωτοβουλία αυτή εκτιμούμε πως θα συμβάλει στη διαφάνεια και στις αρχές της ανεξάρτητης ενημέρωσης που οφείλουν να διέπουν τη δίκη, καθώς θα υπάρχει συνεχής και πλήρης αποτύπωση και συγκέντρωση όλων των σχετικών πληροφοριών, στην οποία θα μπορούν να ανατρέχουν πολίτες, δημοσιογράφοι και ερευνητές.

Στη συνεδρίαση της Παρασκευής θα υποβληθεί επίσημα στην έδρα του δικαστηρίου σχετικό αίτημα, με σκοπό να αρχίσει άμεσα η καταγραφή. Θα μπορείτε να παρακολουθείτε live τις αναμεταδόσεις των συνεργατών/τριών μας σε ειδικά διαμορφωμένους λογαριασμούς στο Facebook και το Twitter, με το χάσταγκ #LTWatch.

Πρόθεσή μας είναι να εξασφαλίσουμε την παροχή αυτής της ενημέρωσης καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης, καθώς και στα επόμενα στάδια της διαδικασίας, μέχρις ότου η υπόθεση τελεσιδικήσει. Η στήριξή σας θα είναι σημαντική για τη διάδοση της προσπάθειας.

Αφήστε μια απάντηση