Η απάντηση της Teleperformance στο ρεπορτάζ των ΕφΣυν – Investigate Europe – R●U

Δημοσιεύουμε το πλήρες κείμενο της απάντησης της γαλλικής πολυεθνικής στο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών καθώς και τη σύντομη ανταπάντησή μας.

15 Οκτωβρίου 2020

Η εταιρεία Teleperformance απέστειλε απάντηση στο 1ο μέρος της έρευνας μας με τίτλο “Η (μυστική) συνεργασία ΕΟΔΥ – Teleperformance και τα 6 σκοτεινά σημεία της” που δημοσιεύτηκε από την Εφημερίδα των Συντακτών.

Δημοσιεύουμε αυτούσια την απάντηση της εταιρείας, και αμέσως αποκάτω τη σύντομή ανταπάντησή μας:

Αξιότιμοι κύριοι,

Στο φύλλο της 30/4/2020 της εφημερίδας σας δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο: «Η (μυστική) συνεργασία ΕΟΔΥ-TELEPERFORMANCE και τα 6 σκοτεινά σημεία της». Αναφορικά με το περιεχόμενο του άρθρου, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

1. Η σύμβαση της TELEPERFORMANCE GREECE με τον ΕΟΔΥ συνήφθη στις αρχές Μαρτίου 2020. Αφορά τη δωρεάν εκ μέρους μας παροχή υπηρεσιών τηλεφωνικής υποστήριξης. Πρώτιστη φροντίδα μας ήταν και είναι η προσφορά των υπηρεσιών και όχι η δημοσιοποίησή τους στον Τύπο.

2. Θα ήταν αδύνατον να εκτελεσθεί σε εθελοντική βάση ένα έργο που απαιτεί 160 υπαλλήλους, 14.000 ώρες εργασίας και διαρκεί ήδη 2 μήνες. Το κόστος του έργου και του προσωπικού καλύφθηκε από την TELEPERFORMANCE GREECE. Εθελοντική συνεισφορά στο έργο του ΕΟΔΥ προσέφεραν πράγματι ορισμένοι υπάλληλοί μας, ειδικά το πρώτο διάστημα. Η συνολική συνεισφορά τους ανέρχεται σε 40 ώρες και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.

3. Εκπαίδευση στις υπηρεσίες παρείχε ο ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τα πρωτόκολλά του, τα οποία δεν περιλαμβάνουν την παροχή ιατρικών συμβουλών.

4. Οσον αφορά τα εσωτερικά μέτρα προφύλαξης από τον κορονοϊό, εφαρμόσαμε από την πρώτη στιγμή όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και δεν είχαμε κανένα κρούσμα στις εγκαταστάσεις μας. Επίσης, εφαρμόσαμε σταδιακά πρόγραμμα τηλεργασίας ήδη από τα μέσα Μαρτίου, με συνέπεια το 95% του προσωπικού μας να εργάζεται σήμερα από το σπίτι.

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση των ανωτέρω διευκρινίσεων σε ενιαία μορφή στην ίδια θέση με το αναφερόμενο άρθρο.

Η ανταπάντηση των δημοσιογράφων όπως δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών στις 4.5.2020:

Να δοθεί στη δημοσιότητα η σύμβαση ΕΟΔΥ – Teleperfomance

Στην απάντησή της («Εφ.Συν.», 2.5.2020), η εταιρεία Teleperformance δεν διαψεύδει το ρεπορτάζ σε κανένα του σημείο αλλά προχωρά και σε κάτι πιο ενδιαφέρον: Κάνει λόγο για «σύμβαση» μεταξύ ΕΟΔΥ – Teleperformance. Και οι δύο πλευρές είχαν ερωτηθεί για την ύπαρξη ή μη σχετικής σύμβασης αλλά δεν απάντησαν. Θα ενίσχυε τη διαφάνεια, έστω τώρα, ο ΕΟΔΥ να δώσει στη δημοσιότητα τη σύμβαση αυτή που αφορά την επίσημη ενημέρωση και υποστήριξη για τον κορονοϊό εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών.

Νικόλας Λεοντόπουλος & Θοδωρής Χονδρόγιαννος

Αφήστε μια απάντηση