VIDEO: Δείτε το πάνελ του R•U στο CIJ Symposium για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής

Το Reporters United συμμετείχε στο 4ο Logan Symposium που διοργανώθηκε από τις 16 έως τις 19 Νοεμβρίου με προσκεκλημένους από τη διεθνή κοινότητα της ερευνητικής δημοσιογραφίας, ανάμεσά τους τον Edward Snowden και τον Ai Weiwei.

20 Νοεμβρίου 2020
20 Νοεμβρίου 2020

Ολοκληρώθηκε το 4ο Logan Symposium που διοργανώθηκε μεταξύ 16 και 19 Νοεμβρίου από το Centre for Investigative Journalism (Κέντρο για την Ερευνητική Δημοσιογραφία, με έδρα το Λονδίνο), μια από τις σημαντικότερες οργανώσεις υποστήριξης της ερευνητικής δημοσιογραφίας στην Ευρώπη.

Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν ο Edward Snowden, η Stella Morris, σύντροφος του Τζούλιαν Ασάνζ, ο Κινέζος καλλιτέχνης Ai Weiwei, η Τουρκάλα πανεπιστημιακός Hatice Cengiz, σύντροφoς του δολοφονημένου Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, ο ιδρυτής του Forensic Architecture Eyal Weizman, ο Γάλλος δημοσιογράφος Edwy Plenel, ιδρυτής του Mediapart.

Στο πλαίσιο του Symposium το Reporters United και το CIJ συνδιοργάνωσαν συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα τη Δίκη της Χρυσής Αυγής. Στο πάνελ συμμετείχαν ρεπόρτερ και ομιλητές από διαφορετικούς χώρους και γνωστικούς κλάδους, οι οποίοι δημιούργησαν μία άτυπη συμμαχία στο πλαίσιο της δίκης, αποκαλύπτοντας πλευρές της δράσης της Χρυσής Αυγής που οδήγησαν το δικαστήριο στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Η συζήτηση αναφέρθηκε και στο δύσκολο θέμα των σχέσεων της Χρυσής Αυγής με θεσμούς του ελληνικού κράτους.

Ομιλητές ήταν η Χρύσα Παπαδοπούλου, δικηγόρος της οικογένειας του Παύλου Φύσσα, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, δημοσιογράφος της Καθημερινής, η Ιωάννα Μεϊτάνη, μεταφράστρια και ιδρυτικό μέλος του Golden Dawn Watch, και ο Στέφανος Λεβίδης, ερευνητής στο Forensic Architecture. Το πάνελ συντόνισε ο Νικόλας Λεοντόπουλος, μέλος του δικτύου του Reporters United.

Κάμερα και ήχος: Φάνης Καραγιώργος
Μοντάζ: Γιώργος Κολιός
Παραγωγή: Θοδωρής Χονδρόγιαννος

Μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παραπάνω βίντεο ολόκληρη τη συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε στα αγγλικά. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για το πάνελ του Reporters United, καθώς και για το 4ο Logan CIJ Symposium.

Αφήστε μια απάντηση