Κατάθεση 2

Χθες, 13/06/2023 το πρωί άρχισε πολύς κόσμος να παραπονιέται γιατί είχαν σταματήσει να μας δίνουν φαγητό και νερό και πολλοί από τους επιβάτες πιστεύαμε ότι ο είχε χαθεί και δεν ήξερε που να πάει για να φτάσει στην Ιταλία κι έτσι ο καπετάνιος αναγκάστηκε να καλέσει βοήθεια. Κάποια στιγμή, το βράδυ ήρθε ένα πλοίο του […]

29 Ιουνίου 2023
29 Ιουνίου 2023

Χθες, 13/06/2023 το πρωί άρχισε πολύς κόσμος να παραπονιέται γιατί είχαν σταματήσει να μας δίνουν φαγητό και νερό και πολλοί από τους επιβάτες πιστεύαμε ότι ο είχε χαθεί και δεν ήξερε που να πάει για να φτάσει στην Ιταλία κι έτσι ο καπετάνιος αναγκάστηκε να καλέσει βοήθεια. Κάποια στιγμή, το βράδυ ήρθε ένα πλοίο του λιμενικού για βοήθεια και ξαφνικά το πλοίο τούμπαρε και βρεθήκαμε στο νερό. Τότε αυτοί μας έσωσαν με φουσκωτή βάρκα. Ήρθαν άλλα 2-3 πλοία αργότερα μέσα στη νύχτα και βοήθησαν. Τα ξημερώματα μεταφερθήκαμε σε ένα από αυτά και μας έφερε στο λιμάνι που βρισκόμαστε τώρα. Επίσης μάς έδωσαν και νερό.

[…] Ναι, ήμασταν πολλά άτομα για ένα τέτοιο πλοίο, το πλοίο ήταν παλιό, δεν υπήρχαν σωσίβια και χαλούσε συνέχεια η μηχανή. Για αυτό και τελικά τούμπαρε και βυθίστηκε. Και χάθηκαν τόσοι πολλοί άνθρωποι.