Κατάθεση 1

Στις 13/06/2023 το μεσημέρι άρχισε πολύς κόσμος να παραπονιέται γιατί ήμασταν χωρίς φαγητό και νερό και πολλοί από τους επιβάτες πισεύαμε ότι ο καπετάνιος είχε χαθεί και δεν ήξερε που να πάει για να φτάσει στην Ιταλία κι έτσι ο καπετάνιος αναγκάστηκε να καλέσει βοήθεια στις Ελληνικές Αρχές. Πέρασαν 2-3 μεγάλα πλοία και μας έδωσαν […]

29 Ιουνίου 2023
29 Ιουνίου 2023

Στις 13/06/2023 το μεσημέρι άρχισε πολύς κόσμος να παραπονιέται γιατί ήμασταν χωρίς φαγητό και νερό και πολλοί από τους επιβάτες πισεύαμε ότι ο καπετάνιος είχε χαθεί και δεν ήξερε που να πάει για να φτάσει στην Ιταλία κι έτσι ο καπετάνιος αναγκάστηκε να καλέσει βοήθεια στις Ελληνικές Αρχές. Πέρασαν 2-3 μεγάλα πλοία και μας έδωσαν νερό και φαγητό. Κάποια στιγμή το βράδυ της 13/06/2023 ήρθε ένα πλοίο του λιμενικού για βοήθεια και ξαφνικά το πλοίο μας πήρε κλίση και αρχίσαμε να βυθιζόμαστε και βρεθήκαμε στο νερό. Τότε αυτοί μας έσωσαν με φουσκωτή βάρκα. Δεν θυμάμαι αν ήρθαν άλλα πλοία μέσα στη νύχτα για να βοηθήσουν. Τα ξημερώματα μεταφερθήκαμε σε ένα άλλο μεγάλο πλοίο για βοήθεια και μας έφερε στο λιμάνι που βρισκόμαστε τώρα. Επίσης μάς έδωσαν και νερό.

[…] Πολύ επικίνδυνη. Ήμασταν πολλά άτομα για ένα πλοίο, το πλοίο ήταν παλιό, δεν υπήρχαν σωσίβια και χαλούσε συνέχεια η μηχανή. Για αυτό και τελικά βυθίστηκε. Φοβόμουν πολύ.