Από τη μία εκατομμύρια, από την άλλη ούτε μεροκάματο: Ο άνισος και απλήρωτος αγώνας των ποδοσφαιριστριών στην Ελλάδα

Αυτό το ρεπορτάζ θα έπρεπε να ’ναι διαφορετικό· να φιλοξενεί διηγήσεις για νίκες κι ανατροπές – να μοιάζει με όσα φιλοξενούνται καθημερινά στα αναρίθμητα αθλητικά ΜΜΕ της χώρας για το ποδόσφαιρο ανδρών. Αλλά η πραγματικότητα του ποδοσφαίρου γυναικών στην Ελλάδα είναι πολύ διαφορετική. Αφηγούμαστε ιστορίες ποδοσφαιριστριών των Νέων Ατρομήτου, ομάδας Α’ Εθνικής. Στις προσφυγές τους οι παίκτριες μιλούν για απληρωσιές και πλαστογραφίες. «Η εποχή της σιωπής έχει τελειώσει», μας λέει ο ΠΣΑΠΠ, το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστ(ρι)ών. Η διοίκηση της ομάδας διαψεύδει προς το Reporters United τις καταγγελίες.

Εικονογράφηση: Κωνσταντίνα Μαλτεπιώτη
Από τη μία εκατομμύρια, από την άλλη ούτε μεροκάματο: Ο άνισος και απλήρωτος αγώνας των ποδοσφαιριστριών στην Ελλάδα
Εικονογράφηση: Κωνσταντίνα Μαλτεπιώτη

Αυτό το ρεπορτάζ θα έπρεπε να ’ναι διαφορετικό· να φιλοξενεί πορτρέτα ποδοσφαιριστριών, ζωηρές διηγήσεις τους για νίκες κι ανατροπές, φωτογραφίες από τα δωμάτιά τους γεμάτα κύπελλα, μετάλλια και γυαλιστερές αφίσες με αθλητικά ινδάλματα που κάθε πρωί τούς δίνουν θάρρος ότι μια μέρα ίσως γίνει και για εκείνες πραγματικότητα το όνειρό τους. Για τη βαριά φανέλα, την κλήση στην Εθνική, τους πανηγυρισμούς μετά το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις ενός μεγάλου τελικού.

Όμως όχι, το σημερινό ρεπορτάζ δεν είναι ένα μεγάλο αφιέρωμα σαν αυτά που φιλοξενούνται -συνήθως για το ποδόσφαιρο ανδρών- στο ακριβό κι ιλουστρασιόν χαρτί των μεγαλύτερων αθλητικών περιοδικών στον κόσμο. Είναι η καταγραφή σημαντικών ζητημάτων που βιώνουν οι ποδοσφαιρίστριες στην Ελλάδα. Άλλωστε, το ποδόσφαιρο γυναικών, σε αντίθεση με εκείνο των ανδρών, είναι ερασιτεχνικό και οι παίκτριες δεν μπορούν να λάβουν καν χρήματα για μισθό, αλλά μόνο για την κάλυψη εξόδων, όπως οδοιπορικά και δαπάνες διαμονής. Από τη μία εκατομμύρια, από την άλλη ούτε μεροκάματο.

Η ιστορία μας αφορά τις Νέες Ατρομήτου 2018, ομάδα από το Περιστέρι Αττικής που αγωνίζεται –και φέτος τερμάτισε ένατη– στην Α’ Εθνική του ποδοσφαίρου γυναικών (να μη συγχέεται με την Ατρόμητος Αθηνών WFC, την ομάδα γυναικών του Ατρομήτου που αγωνίζεται στη Β’ Εθνική).

Για το ρεπορτάζ επικοινωνήσαμε με επτά πηγές που έχουν άριστη γνώση των τεκταινομένων στις Νέες Ατρομήτου και μας μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας για την προστασία της εργασίας τους, αλλά και των ίδιων από τυχόν εκδικητικές νομικές ενέργειες σε βάρος τους.

Όταν επιχειρήσαμε να έρθουμε σε επαφή με παίκτριες της ομάδας, μας είπαν ότι δεν επιθυμούν να σχολιάσουν δημόσια τα στοιχεία μας, αλλά να περιοριστούν στις θεσμικές ενέργειές τους για την επίλυση των διαφορών τους με τη διοίκηση του συλλόγου.

Με σεβασμό στην προστασία των πηγών και την παραπάνω επιθυμία των ποδοσφαιριστριών, βασίσαμε την τεκμηρίωση του ρεπορτάζ αφενός σε έγγραφα και ντοκουμέντα, αφετέρου σε άλλες πηγές με καλή γνώση της υπόθεσης.

Λεφτά, υπογραφές, συμπεριφορές

  • Πρώτον, τουλάχιστον τέσσερις παίκτριες έχουν εκφράσει επισήμως παράπονα προς τη διοίκηση του συλλόγου (μέσω εξωδίκων ή προσφυγών) για μη καταβολή συμφωνημένων χρηματικών ποσών.
  • Δεύτερον, τουλάχιστον τρεις παίκτριες έχουν καταθέσει εξώδικο κατά του προέδρου της ομάδας Τάσου Τράγου, υποστηρίζοντας ότι παραμένουν στο δυναμικό της με «πλαστογραφία», δηλαδή με υπογραφές που κατά τις ίδιες δεν είναι δικές τους. 
  • Τρίτον, η σύζυγος του προέδρου Στέλλα Μουζάκη, με ενεργό ρόλο στα τεκταινόμενα του συλλόγου (όπως εδώ, εδώ και εδώ), έχει χρησιμοποιήσει σκληρές επικριτικές εκφράσεις απέναντι στις αθλήτριες.

Σε επικοινωνία μας μαζί της, η κ. Μουζάκη, ως εκπρόσωπος των Νέων Ατρομήτου, αφενός αρνήθηκε ότι η ομάδα δεν έδωσε τις συμφωνημένες αμοιβές και ότι πλαστογράφησε υπογραφές αθλητριών, αφετέρου υποστήριξε ότι φερόταν καλά στις παίκτριες.

Πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 20, απλήρωτη στα 30

Η πρώτη ηρωίδα του ρεπορτάζ είναι η 30χρονη ποδοσφαιρίστρια Σοφία Πελεκούδα, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της ως στόπερ στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τον Βόλο, το 2009.

Το παλμαρέ της Πελεκούδα, πλούσιο. Πρωταθλήτρια Ελλάδας με τις Αμαζόνες Δράμας το 2014 (και σπάσιμο του ιστορικού σερί των οκτώ συνεχόμενων πρωταθλημάτων του ΠΑΟΚ), νταμπλούχος με τον ΠΑΟΚ το 2016, πρωτάθλημα Β’ Εθνικής και άνοδος με τα Γιάννενα το 2018, 13 εμφανίσεις με όλες τις κατηγορίες της Εθνικής Ομάδας.

«Η εποχή της σιωπής έχει τελειώσει. Η αξιοπρέπεια και η ζωή των ποδοσφαιριστριών δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει μ’ αυτές»
ΠΣΑΠΠ προς το Reporters United

Ανάμεσα στις προπονήσεις της η Σοφία Πελεκούδα έτρεχε να διαβάσει -για να πάρει το πτυχίο της στη φιλολογία- και να δουλέψει. Πρώτα ταμίας σε πολυκατάστημα, έπειτα διαχειρίστρια μάρκετινγκ και σύμβουλος εύρεσης προσωπικού σε πολυεθνικές. Πάντα για την επιβίωση, την οποία, παρά τις επιτυχίες, δεν της εξασφάλισε η μπάλα. 

Το καλοκαίρι του 2023 η Πελεκούδα μετακόμισε στη Ρώμη, για να κάνει μεταπτυχιακό στο αθλητικό μάνατζμεντ και να παίξει στη Roma CF (Roma Calcio Femminile, μετάφραση: Ρώμη Ποδόσφαιρο Γυναικών), ομάδα της Γ’ Εθνικής στην Ιταλία που ιδρύθηκε το 1965 με την υποστήριξη της Ρόμα (αλλά δεν πρέπει να συγχέεται με την AS Roma Women, την ομάδα γυναικών του ιστορικού ιταλικού συλλόγου).

Η Ελληνίδα διεθνής έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην παραμονή της Roma CF στην κατηγορία. Στις 12 Ιουνίου 2024 σκόραρε με κεφαλιά στο 85’ το γκολ της ισοφάρισης (το τέταρτό της στη σεζόν, παρότι αμυντικός) και συνέβαλε στη μεγάλη ανατροπή από 0-2 (στο ημίχρονο) σε 3-2 κόντρα στη μιλανέζικη Accademia Calcio Vittuone, στον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος που μετατράπηκε σε άτυπο τελικό παραμονής ανάμεσά τους και κρίθηκε με νικητήριο γκολ υπέρ των Ρωμαιών στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Η Πελεκούδα επέστρεψε το περσινό καλοκαίρι στην Ελλάδα για τις Νέες Ατρομήτου. Τα πράγματα φαίνεται πως πήγαν ικανοποιητικά για τον περιστεριώτικο σύλλογο, αφού κατόρθωσε να παραμείνει στην Α’ Εθνική. Όχι όμως και για τη διεθνή παίκτρια. 

Πριν λίγες μέρες, την 1η Ιουλίου, η Σοφία Πελεκούδα προσέφυγε κατά της διοίκησης των Νέων Ατρομήτου στην Πρωτοβάθμια Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ). Στην προσφυγή της αναφέρει ότι τον Ιούλιο του 2024 υπέγραψε με την ομάδα συμφωνητικό για την κάλυψη εξόδων διαμονής, διατροφής, μετακινήσεων και ασφάλισης. 

Ωστόσο, κατά την προσφυγή, η διοίκηση δεν της έχει καταβάλει μέρος των χρημάτων του συμφωνητικού (2.750 ευρώ). Η δικάσιμος της προσφυγής είναι ορισμένη για τις 21 Ιουλίου. 

Σε επικοινωνία μας με την παίκτρια, η ίδια μας είπε ότι δεν θέλει να τοποθετηθεί στο ρεπορτάζ.

Ούτε εισιτήριο για την πατρίδα

Η Πελεκούδα δεν είναι η μόνη αθλήτρια που κατηγορεί την ομάδα ότι δεν της πλήρωσε όσα είχαν συμφωνήσει.

Στις 16 Ιουνίου η 25χρονη επιθετικός Ιβάνα Τρμπόγεβιτς, διεθνής με την Εθνική Σερβίας και πρώην παίκτρια του Ερυθρού Αστέρα, απέστειλε εξώδικο προς τη διοίκηση των Νέων Ατρομήτου.

Σε αυτό αναφέρει ότι τον Ιούνιο του 2024 υπέγραψε συμφωνητικό, με βάση το οποίο η ομάδα δεσμεύτηκε να της καταβάλλει 1.200 ευρώ τον μήνα. Ωστόσο, κατά το εξώδικο, η παίκτρια έχει λάβει τις προβλεπόμενες απολαβές πλήρως μόνο ώς τον Ιανουάριο και μερικώς για τον Φεβρουάριο (500 ευρώ), με συνέπεια να μην έχει πάρει 4.300 ευρώ για το υπόλοιπο διάστημα (700 ευρώ για τον Φεβρουάριο και από 1.200 για Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο).

Το εξώδικο προσθέτει ότι η ομάδα δεν αγόρασε στην παίκτρια αεροπορικό εισιτήριο για την επιστροφή της στο Βελιγράδι, αναφέροντας πως κι αυτό ήταν μέρος της συμφωνίας.

Η Σέρβα διεθνής, που σκόραρε έξι γκολ την τελευταία σεζόν, είχε συμβόλαιο με τις Νέες Ατρομήτου και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Όμως, μετά την εμπειρία του πρώτου χρόνου, θέλησε να αποχωρήσει από την ομάδα και να συνεχίσει την καριέρα της στο εξωτερικό.

Το Reporters United είναι σε θέση να γνωρίζει πως, εκτός από την Τρμπόγεβιτς, άλλες δύο παίκτριες έχουν καταθέσει εξώδικο προς τη διοίκηση των Νέων Ατρομήτου για μη πληρωμή συμφωνημένων ποσών, τα οποία κατά τα έγγραφα ανέρχονται σε 6.000 και 7.300 ευρώ.

Σχετικά με τις καταγγελίες για μη πληρωμή συμφωνημένων χρημάτων, η κ. Μουζάκη μάς είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία πως «δεν χρωστάω τίποτα» και «όλα τα λεφτά έχουν πληρωθεί». 

Από τις τρεις ξένες ποδοσφαιρίστριες, δύο έχουν ήδη κάνει προσφυγή στη Διεθνή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (FIFA), συμπεριλαμβανομένης της Τρμπόγεβιτς. Προσφυγή στη FIFA εκτιμάται πως θα κάνει εντός των επόμενων ημερών και η τρίτη παίκτρια. 

Τόσο η προσφυγή της Πελεκούδα στην ΕΠΟ όσο και εκείνες των ξένων παικτριών στη FIFA γίνονται με δωρεάν νομική υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ), σκοπός του οποίου είναι η προστασία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ποδοσφαιριστ(ρι)ών.

«Ως Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών, στεκόμαστε σταθερά δίπλα στα μέλη μας. Ακούμε, καταγράφουμε και αντιμετωπίζουμε με υπευθυνότητα τα ζητήματα που προκύπτουν, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσο για τη στήριξή τους», δήλωσε ο ΠΣΑΠΠ στο Reporters United. 

«Η νομική υπηρεσία μας έχει ήδη προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες με στόχο την αποκατάσταση της αλήθειας και τη δικαίωση των μελών μας. Οι προσπάθειες για συνεννόηση, αν και έγιναν με καλή πίστη, απέβησαν άκαρπες», πρόσθεσε αναφορικά με την υπόθεση.

Κρατική ενίσχυση 55.335 ευρώ στις Νέες Ατρομήτου

Το Reporters United γνωρίζει πως υπάρχει κι άλλη υπόθεση οικονομικής διαφοράς μεταξύ διοίκησης και παίκτριας. 

Από το ρεπορτάζ προκύπτει χειρόγραφο κείμενο που με ημερομηνία 20 Ιουνίου 2024 φαίνεται να αποτελεί υπεύθυνη δήλωση του προέδρου της ομάδας Τάσου Τράγου, που απευθύνεται προς την ΕΠΟ και υπόσχεται στην ποδοσφαιρίστρια ότι θα λάβει 3.000 ευρώ μέσα στην περασμένη σεζόν. Το χειρόγραφο φέρει τα ονόματα και τις υπογραφές του προέδρου της ομάδας και της παίκτριας.

Γνωρίζουμε ότι οι Νέες Ατρομήτου έχουν κάνει δύο πληρωμές προς την παίκτρια, συνολικού ύψους 800 ευρώ. Παρά τις οχλήσεις της ποδοσφαιρίστριας, κανένα άλλο ποσό δεν της έχει καταβληθεί.

Τον περασμένο Μάρτιο οι Νέες Ατρομήτου έλαβαν κρατική ενίσχυση 55.335 ευρώ από το υπουργείο Αθλητισμού στο πλαίσιο ενίσχυσης του ερασιτεχνικών σωματείων. Πρόκειται για κύρια πηγή εσόδων των ερασιτεχνικών σωματείων, πέραν των διαφημίσεων από -συχνά τοπικές- επιχειρήσεις, χορηγιών και εισφορών των μελών τους. Η ενίσχυση παρέχεται με σκοπό τη βελτίωση των υποδομών και όχι την παροχή μισθών, οι οποίοι απαγορεύονται λόγω του ερασιτεχνικού χαρακτήρα των ποδοσφαιρικών συλλόγων.

«Όλα τα λεφτά έχουν πληρωθεί»

Επικοινωνήσαμε με τη διοίκηση των Νέων Ατρομήτου για τα θέματα του ρεπορτάζ.

Σχετικά με τις καταγγελίες για μη πληρωμή συμφωνημένων χρημάτων, η κ. Μουζάκη μάς είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία πως «δεν χρωστάω τίποτα» και «όλα τα λεφτά έχουν πληρωθεί». 

Σχετικά με την Πελεκούδα, υποστήριξε ότι «της τα πληρώναμε όλα εμείς, φαΐ, ενοίκιο, μετακινήσεις· κι επιπλέον της έδινα και χαρτζιλίκι, επειδή την πήγαινα σαν παίκτρια. Πασά στα Γιάννενα την είχαμε». 

Σχετικά με την Τρμπόγεβιτς, δήλωσε πως «έχω εξοφλητική απόδειξη των 13.000 ευρώ με την υπογραφή της (σ.σ.: παίκτριας)». 

Σχετικά με την παίκτρια που ζητάει πληρωμή 3.000 ευρώ, επεσήμανε πως «υπάρχουν φύλλα αγώνα που δείχνουν ότι δεν έπαιξε μπάλα μέχρι τον Γενάρη, γιατί ήταν τραυματισμένη». (Φύλλο αγώνα είναι το επίσημο έγγραφο που συντάσσεται από τη διοργανώτρια αρχή και περιέχει βασικές πληροφορίες για τον αγώνα και τα συμμετέχοντα άτομα.) «Της πληρώσαμε τρία χιλιάρικα φυσιοθεραπευτή. Την παίρναμε μαζί μας στις αποστολές για να μη μένει μόνη της και στεναχωριέται. Ε, δεν θα την πληρώσω και από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιανουάριο που καθόταν. Δεν είναι επαγγελματίας παίκτρια».

«Δεν είναι η δική μου υπογραφή»

Στις 16 Ιουνίου τουλάχιστον τρεις παίκτριες έστειλαν στις Νέες Ατρομήτου άλλο εξώδικο, στο οποίο αναφέρουν ότι επιχειρείται η παραμονή τους στην ομάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα με υπογραφές που κατά τις ίδιες δεν είναι δικές τους.

Οι τρεις αθλήτριες υποστηρίζουν ότι δεν είναι δικές τους οι υπογραφές που έχουν μπει στις Αιτήσεις Μεταβολών Ποδοσφαιριστή, με τις οποίες καθορίζεται ουσιαστικά το διάστημα κατά το οποίο θα παραμείνουν στην ομάδα. Για δύο ποδοσφαιρίστριες το «δελτίο αθλητικής ιδιότητας» εμφανίζεται να λήγει στις 30 Ιουνίου 2029 και για μία στις 30 Ιουνίου 2026.

Το εξώδικο ζητά από την ομάδα να αποδεσμεύσει τις παίκτριες σε άμεσο χρόνο. Αν οι παίκτριες δεν καταφέρουν να αποδεσμευτούν από τις Νέες Ατρομήτου ώστε να ενταχθούν σε άλλη ομάδα ώς τις 24 Οκτωβρίου, θα πρέπει να περιμένουν ώς την επόμενη μεταγραφική περίοδο, στις αρχές του 2026 και με αυτόν τον τρόπο  θα μείνουν εκτός δράσης για μήνες. 

Μία ακόμη παίκτρια επισημαίνει στο εξώδικο ότι η δική της Αίτηση Μεταβολών Ποδοσφαιριστή φέρει εμφανείς αλλοιώσεις, δηλαδή διορθώσεις με μπλάνκο και μουντζούρες.

Μετά την αποστολή του εξωδίκου, η διοίκηση της ομάδας κάλεσε τη συγκεκριμένη παίκτρια και της έδωσε την αποδέσμευσή της από τον σύλλογο. 

«Λένε ψέματα»

Η κ. Μουζάκη αρνείται κάθε αιτίαση για πλαστογραφία.

«Έχουμε προσφύγει κατά των παικτριών στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Λένε ψέματα. Δεν μπορούν να μιλάνε για πλαστογραφία, όταν υπάρχουν ντοκουμέντα με την υπογραφή τους», δήλωσε στο Reporters United.

«Αν οι παίκτριες ήθελαν να πάνε σε άλλη ομάδα, έπρεπε να έρθουν και να μας πουν: “Ξέρετε κάτι, εμείς θέλουμε να πάμε στην τάδε ομάδα”. Και τότε η τάδε ομάδα να έρθει και να μου πει: “Ξέρεις κάτι, Στέλλα, θέλω αυτή την παίκτριά σου και σου δίνω αυτήν την ποδοσφαιρίστρια για ανταλλαγή”. Όμως, αυτό δεν έγινε».

«Εμείς τα παιδιά μας τα προστατεύουμε και δεν είναι τυχαίο ότι είμαστε 20 χρόνια παράγοντες», πρόσθεσε η κ. Μουζάκη. «Δεν μπορούν να μας εκθέτουν πεντέξι κορίτσια που αποφάσισαν να κάνουν συμμορία. Αν έλεγαν την αλήθεια, θα τους έδινα τα δελτία τους και τέλος. Όμως, όσα λένε θίγουν την ομάδα μου, την οικογένειά μου, την αξιοπρέπειά μου. Έχω σπαταλήσει πολλά λεφτά και δεν θα μείνω με σταυρωμένα τα χέρια. Με πνίγει το δίκιο μου».

Στις 11 Ιουλίου, μετά την αποστολή των ερωτήσεών μας προς την ομάδα, οι Νέες Ατρομήτου έβγαλαν ανακοίνωση.

«Εδώ και μέρες γινόμαστε αποδέκτες ψευδών ισχυρισμών και συκοφαντικών σχολίων, από συγκεκριμένα πρόσωπα, που επιχειρούν να πλήξουν το όνομά μας», ανέφερε η τοποθέτηση του συλλόγου. 

«Δηλώνουμε ξεκάθαρα: Έχουμε ήδη κινηθεί νομικά, καταθέτοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία στις αρμόδιες θεσμικές και δικαστικές αρχές. Όσοι προσπάθησαν να σπιλώσουν το σωματείο, θα ενημερωθούν σύντομα – και με τον πλέον επίσημο και δικαστικό τρόπο. Οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί. Όσοι-ες εμπλέκονται, θα λάβουν το μήνυμα που τους αναλογεί — με τον τρόπο που προβλέπει η Δικαιοσύνη». (Πλήρης ανακοίνωση εδώ και εδώ.)

«Σε όσους εξακολουθούν, για επικοινωνιακούς λόγους, να συντηρούν ψευδείς αφηγήσεις και να αναπαράγουν πρακτικές που κρατούν το  ποδόσφαιρο γυναικών δέσμιο στο παρελθόν, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως η εποχή της σιωπής έχει τελειώσει», σχολίασε από την πλευρά του ο ΠΣΑΠΠ. «Η αξιοπρέπεια και η ζωή των ποδοσφαιριστριών δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει μ’ αυτές».

«Μόνο να γυρνάτε στα κωλόμπαρα είσαστε;»

Η κ. Μουζάκη έχει χρησιμοποιήσει επικριτικές εκφράσεις προς τις ποδοσφαιρίστριες μετά από αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα.

Στις 11 Μαΐου, μετά την εκτός έδρας ήττα με 5-1 από τον Αστέρα Τρίπολης, η κ. Μουζάκη έγραψε στις παίκτριες εκφράσεις όπως (έχει διατηρηθεί η στίξη και η ορθογραφία του πρωτότυπου): «πως ξευτιλιζεστε ετσι???», «Κάποιες όντως είσαστε τουρίστριες», «μόνο να μπεκροπινετε τα βράδια κ να γυρνάτε στα κωλομπαρα εισαστε ???», «Από δω κ πέρα ξεκινάνε οι ποινές σας κ οι ρήτρες σας κ με αποδείξεις». Λίγο αργότερα, πρόσθεσε: «κ μάλλον φταίω εγώ που δεν πηρα κεφάλια…μάλλον δεν μ άφησαν…..αργώ!!! Όμως δεν λησμονώ… Καλο βράδυ». 

Στις 4 Μαΐου η κ. Μουζάκη είχε γράψει στις ποδοσφαιρίστριες μετά την εντός έδρας ήττα με 1-2  από την Κηφισιά: «Προσέξτε τη στάση σας στον επόμενο αγώνα!!! Για να μπορώ κ εγώ να προσέξω τη δική μου!!».

«Δεν έχω χρησιμοποιήσει βαριές εκφράσεις σε βάρος των κοριτσιών», μας είπε η κ. Μουζάκη. «Δηλαδή, το να μπεις μέσα στο γήπεδο και να [τους] φωνάξεις, δεν κατάλαβα [γιατί είναι κακό]. Όταν πληρώνω τόσα λεφτά, εννοείται ότι θα φωνάξω, ότι θα τους πω ότι χάσανε. Πήγαν με την Κηφισιά [και χάσανε], τις έβλεπε όλη η Ελλάδα… Μία παίκτρια την πιάσαμε σε μπαρ μία μέρα πριν τον αγώνα μας με τον Αστέρα Τρίπολης, να πίνει σαμπάνιες και κρασιά. Τα έχουμε καταθέσει και αυτά στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

«Πάει να γίνει δυσφήμηση σε βάρος μας και ως δημοσιογράφος πρέπει να το αποτρέψεις», είπε η κ. Μουζάκη στον υπογράφοντα ρεπόρτερ προς το τέλος της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας. 

«Μην πιστεύεις ό,τι σου λένε», πρόσθεσε. «Γιατί θα τα δεις τα αποτελέσματα».

Αφήστε μια απάντηση